Esiintyjät

Kirjastopäivien avajaiset 15.6. klo 12.30 Vanaja-sali

Multi-instrumentalisti Lauri Schreck

Lauri Schreck on helsinkiläinen multi-instrumentalisti, lauluntekijä ja pedagogi, jonka ura on täyttynyt monipuolisista monitaiteellisista projekteista niin musiikin kuin teatterin kentällä. Laurin ura lähti jyrkkään nousuun Talent Suomi ohjelman kautta, jossa hän eteni aina finaaliin asti huomiota herättäneillä kantele-esityksillään. Sittemmin Lauri onkin esiintynyt lukuisissa TV-ohjelmissa, teatteriproduktioissa ja konserttisaleissa ympäri Suomea vieden rohkeasti kansallissoitintamme kanteletta 2020 luvulle.

”Sibelius-Akatemiassa bändityöskentelyä opettava Schreck on virtuoosi niin konserttikanteleen kuin kitaroidenkin kanssa.” – Tommi Saarela/ Riffi

”Schreck on poikkeuksellisen osaava kitaristi: kitara suorastaan puhuu.” –Helsingin Sanomat

Kaupungin vastaanotto 15.6. klo 19 Vanaja-sali

Jazz-trio The Hämpton Dixieband

The Hämpton Dixieband on Hämeenlinnassa perustettu New Orleans -jazzia soittava trio. Ohjelmistossa on vanhaa dixielandjazzia ja bluesia sekä uudelleen sovitettuja vanhoja
kotimaisia iskelmiä. Bändin jäseniltä löytyy kokemusta kansanmusiikista, jazzista, marssimusiikista, rockista ja klassisesta sekä näiden erilaisista yhdistelmistä. Yhtye on tunnettu railakkaasta ja hyväntuulisesta esiintymistyylistään ja koskaan ei voi tietää mitä keikalla tulee tapahtumaan.

Muusikot:
Petri Keinonen banjo, laulu ja lyömäsoittimet
Jussi Harju, sousafoni
Pekka Laurikka, pasuuna ja laulu

Kaupungin vastaanotto 15.6. klo 19 Vanaja-sali

Pianotaiteilija Tuomas Nikkanen

Tuomas Nikkanen opiskeli Hämeenlinnan musiikkiopistossa (nyk. Sibelius-opisto) Kristiina Kask-Valveen johdolla pianonsoittoa 1992–1997. Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla hän opiskeli pianonsoittoa Erik T. Tawaststjernan, Liisa Pohjolan ja Juhani Lagerspetzin johdolla sekä Tapio Nevanlinnan johdolla sävellystä. Nikkanen on menestynyt useissa musiikkikilpailuissa 1990-luvulta alkaen.

Nikkaselle on myönnetty kahdesti (2001, 2015) Suomen kulttuurirahaston apuraha, jälkimmäinen hämeenlinnalaista modernismia sisältävän (Marttinen, Sermilä, Ertamo) konsertin järjestämistä varten Hämeenlinnan historiallisella Raatihuoneella.

Hämeenlinnan Sibelius-seura myönsi vuonna 2016 Tuomas Nikkaselle Sibeliuksen syntymäkotimitalin ”merkittävästä työstä Sibeliuksen elämäntyön tulkkina”.

Kirjastoiltamat 16.6.2022 klo 20 Hämeenlinnan pääkirjasto

Baritoni Waltteri Torikka

Waltteri Torikka on Suomessa ja ulkomailla uraa luova uuden sukupolven ooppera- ja konserttilaulaja. Torikka on esiintyjänä kotonaan yhtä lailla suurilla areenoilla kuin intiimeissä konserttisaleissa. Torikan ohjelmisto esiintyjänä ulottuu oopperapäärooleista ja vaativasta klassisesta ohjelmistosta aina viihde- ja elokuvamusiikin moderneihin klassikoihin.

Kirjastoiltamissa kuullaan Torikan esittämänä kesäiseen iltaan sopiva tunnelmallinen musiikkikattaus. Konsertin kesto 45 min.

Lähtömusiikkia 17.6. klo 11.30 Lasipiha

Duo Antti Paranko ja Aleksi Aromaa

Antti Paranko ja Aleksi Aromaa soittavat kotimaisia ja ulkomaisia hittejä groovaavin akustisin sovituksin.