Osallistumisohjeet

Oletko töissä kirjastossa, jossa tehdään erityisen hyvää työtä? Ilmoita kirjastosi mukaan kisaan, ja voitte voittaa 2 500 euron arvoisen lahjakortin henkilökunnan hyvinvointiin! 

Vuoden kirjasto -palkinto myönnetään yleiselle kirjastolle, joka tekee yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä ja rakentaa tulevaisuuden kirjastoa. Kirjastolla on kunnassaan vahva rooli yhteisöllisenä toimijana ja se on toiminnassaan tehnyt uusia avauksia, jotka ovat tärkeitä alan kehitykselle. Palkittava kirjasto huomioi työssään kestävän kehityksen periaatteet. Palkinnon voi saada kunnan koko kirjasto yhdessä, yksittäinen toimipiste tai kirjastoauto.  

Osallistu kisaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus 31.3.2022 mennessä sähköpostiosoitteeseen info@fla.fi. Hakemuksen suositeltu pituus on noin 1-2 sivua, ja mukaan voi liittää halutessaan linkkejä kuviin ja videoihin.

Raati painottaa arvioinnissaan seuraavia asioita:

Asiakaspalvelu ja sen kehittäminen palautteen perusteella, yhteydenpito eri asiakasryhmien kanssa. 

Kirjasto arvioi omaa toimintaansa kestävän kehityksen näkökulmasta .

Kokoelman ja tapahtumien suunnittelussa on otettu huomioon paikallisen yhteisön tarpeet ja sivistyksen ja kestävämmän elämäntavan edistäminen. 

Kirjaston tai toimipisteen ei tarvitse olla uusi tai juuri remontoitu, mutta tilat ovat ajantasaiset ja viihtyisät.

Finalistit julkistetaan huhtikuussa

Loppusuoralle pääsevät finalistit julkistetaan huhtikuussa. Finaliin valitaan raadin päätöksen mukaisesti 3-5 kirjastoa. Raati päättää finalistien määrän hakijoiden määrän ja laadun perusteella. Finalisteista tuotetaan kuvia ja esittelytekstit ja kaikki finalistit esitellään verkossa sekä somekanavissa. Finaaliin valitut kirjastot osallistavat myös omia asiakkaitaan kertomaan kokemuksia kirjastostaan, esim. kirjastojen omissa somekanavissa.

Voittajakirjasto palkitaan Kirjastopäivillä Hämeenlinnassa 15.-17.6.2022

Kaikki finalistikirjastot esittäytyvät Kirjastopäivien ohjelmassa torstaina 16.6.2022. Voittajakirjasto palkitaan Kirjastopäivien Kirjastoiltamissa Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa samana iltana.

Raadin kokoonpano: 

Toiminnanjohtaja Juha Manninen, Suomen kirjastoseura (puheenjohtaja) 

Erityisasiantuntija Johanna Selkee, Kuntaliitto (varapuheenjohtaja) 

Kulttuuriasiainneuvos Leena Aaltonen, Opetus- ja kulttuuriministeriö

Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, Kangasala 

Informaatikko Tuomas Aitonurmi, kirjastot.fi 

Viestintäyrittäjä, toimittaja Suna Vuori